Saturday, July 18, 2009

ငယ္ငယ္တုန္းက စားခဲ႔တယ္

အိမ္မွာ ေနခဲ႔ရတဲ႔ ဘ၀ကို လြမ္းလြန္းလို႔ စားခ်င္တာေလးေတြ စီကာစဥ္ကာ ေရးခ်လိုက္တယ္။ လြမ္းတာကလည္း အစားအေသာက္ေတြ ဟီး ဟီး။
အရင္ဆံုးက ငါးဆားနယ္ခ်က္။ ငါးပတ္အတံုးၾကီးေတြကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ဆားနဲ႔ နာနာဖိသိပ္နယ္၊ ၿပီးရင္ အိုးထဲထည္႔ အဖံုးပိတ္ထားလိုက္တယ္။ မနက္ခင္းက လုပ္ထားရင္ ညေနဆို ခ်က္လို႔ရၿပီ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနည္းနည္း ထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးခပ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္သြားရင္ ငါးဆားနယ္ထည္႔ ခဏေလးလံုး ေရစပ္က်ဥ္းေလးထည္႔ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ေရာ။ ေရခမ္းလုိ႔ ဆီၿပန္လာရင္ နံနံပင္ေလးဖံုးလိုက္။ ငါးပိလိုလည္း မဟုတ္ဘဲနဲ႔ ငံငံခ်ိဳခ်ိဳေလး၊ ငါးေလးကလည္း ေတာင္႔ေနတာပဲ။ စားလို႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ငါးပတ္၀ယ္တဲ႔ေန႔ဆို ငါးပတ္ေခါင္း ဟင္းခ်ိဳေလးလည္း ခ်က္ေသးတယ္။


ငါးဆယ္နယ္ခ်က္ရင္ အခ်ဥ္ေလးလဲ ပါဦးမွ။ ကြ်န္မတို႔ ေဒသမွာ အခ်ဥ္က မ်ိဳးစံုရွိတယ္။ ေစ်းမသြားခ်င္ရင္ မနက္ေစာေစာ လည္ေရာင္းတဲ႔ ေခါင္းရြက္သည္ေတြထဲမွာ အခ်ဥ္ပဲ သတ္သတ္ေရာင္းတဲ႔ ေစ်းသည္လည္း ရွိတယ္ေလ။ အခ်ဥ္ေတြက မ်ိဳးစံုပါ…ဗူးခ်ဥ္၊ သခြားခ်ဥ္၊ ခ၀ဲခ်ဥ္၊ ပဲခ်ဥ္၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္၊ ၾကိဳက္တာ၀ယ္စားရံုပဲ။ တခါတရံ ေမေမက ခရမ္းသီးခ်ဥ္တို႔ ကင္းပံုသီးခ်ဥ္တို႔ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္သိပ္ေပးေသးတယ္။ အိမ္မွာသိပ္တဲ႔ အခ်ဥ္က ပိုစားေကာင္းတယ္။ သရက္ကင္းေပၚတဲ႔ အခ်ိန္ဆို သရက္သီးစိမ္းေလးသုပ္တာပဲ။ အဘြားက သရက္သီးစိမ္းေတြ ပို႔လိုက္ၿပီဆို အိမ္မွာ သရက္ကင္း ဆားရည္စိမ္လုပ္ထားတယ္။ သရက္ကင္း ဆားရည္စိမ္ေလးကို ေတာက္..ေတာက္နဲ႔ ကိုက္စားရတာ အရသာသိပ္ရွိ။ အခ်ဥ္ေတာထဲက ထြက္ဦးမွပါ။
ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ပဲၾကီးႏွပ္ပါ။ ဟင္းဂ်ီးမ်ားပံုမ်ား ပဲၾကီးဆို အစိုကို ခ်က္မွ ၾကိဳက္တယ္။ အေၿခာက္ကို ေရစိမ္ၿပီး ခ်က္ရင္ အရသာေပါ႔လို႔။ ပဲၾကီးကို ႏူးအိေနေအာင္ အေစ႔မပ်က္ႏွပ္ထားတာ ဆီေလးေတြကုိ အိလို႔။ ပဲဆိုလို႔ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္လည္း ၾကိဳက္ေသးတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ဆိုတာ ဒီမွာေရာင္းတဲ႔ ပဲၿပားနဲ႔ ေၾကာ္စားၾကတဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ ဟုတ္ဘူးေနာ္။ ေၿမပဲပင္ေပါက္ရွင္႔။ အစိမ္းေရာင္ အပင္ၾကီးၾကီးေတြေလ။ သူ႔ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ေၿမပဲဆံေထာင္းနဲ႔ ဆီခ်က္နဲ႔ ၿပန္ေၾကာ္တာ။ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတယ္။
အင္း….ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ပဲလိပ္ၿပာ ၿပည္ပန္းညိဳရြက္ ဟင္းခ်ိဳ။ ၿပည္ပန္းညိဳကို ငယ္တုန္းက မစားဘူး ခါးတယ္ထင္လို႔။ ကြ်န္မ ငယ္ငယ္တုန္းက ကိုယ္မစားဖူးတဲ႔ ဟင္းေတြဆို ခါးတယ္ထင္တာ။ ခရမ္းသီးတို႔ ၿပည္ပန္းညိဳတို႔ နံနံပင္တို႔။ တခါေတာ႔ ကြ်န္မ အၿပင္းဖ်ားၿပီး နာထန္ထူခါစအခ်ိန္မွာ ေမေမက အိမ္ေရွ႔က ၿပည္ပန္းညိဳညြန္႔ေလးေတြခူးၿပီး ပဲလိပ္ၿပာနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေကြ်းတယ္။ အဲဒီမွာ စားေကာင္းသြားၿပီး ေနာက္ ခဏခဏ ခ်က္ခိုင္းေတာ႔တာပဲ။ ပဲဟင္းကို စြယ္ေတာ္ရြက္ခပ္ခ်က္တာလည္း တစ္မ်ိဳးေကာင္းတယ္။ တခါတေလေတာ႔လည္း ပဲဟင္းကို မုန္ညင္းခ်ဥ္ ခပ္ၿပီး ခ်က္တယ္။
မနက္ခင္းဆို စားခ်င္လြန္းလို႔ ၀ယ္ထားေပးပါလို႔ မွာထားရတာက ငခ်ိပ္ေပါင္းနဲ႔ စားေတာ္ပဲၿပဳတ္။ ကြ်န္မက အဲဒီ ငခ်ိပ္ေပါင္းသည္ လာတဲ႔အခ်ိန္မီေအာင္ အိပ္ရာမထႏိုင္ဘူးေလ။ ငခ်ိပ္ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို စီးၿပီး နူးအိေနေအာင္ ေပါင္းထားတဲ႔ စားေတာ္ပဲၿပဳတ္နဲ႔ ဆီရႊဲရႊဲေလးနယ္ အဆုပ္ေလးေတြ လုပ္လုပ္ၿပီး စားရတာ။ အိမ္မွာ ေကာက္ညွင္းေပါင္းထက္ ဆီထမင္းထိုးတာမ်ားတယ္။ ဆီထမင္းနဲ႔ ငါးေၿခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္းနဲ႔ ေရေႏြးေလးေသာက္လို႔ မိသားစု ၀ိုင္းထိုင္ စကားေၿပာၿပီး စားရတာ။ လြမ္းလိုက္တာေနာ္။
ကြ်န္မတို႔ဆီမွာ အရြက္၊ အသီးမိ်ဳးစံုကို အသုပ္သုပ္စားတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ အသုပ္ဆို အကုန္ၾကိဳက္တယ္။ ရန္ကုန္မွာ မရႏိုင္တဲ႔ အသုပ္ေလးေတြပဲ ေၿပာၿပေတာ႔မယ္။ အခ်ဥ္အေနနဲ႔ဆို မန္က်ည္းဖူးသုပ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးသုပ္ေတြပဲ။ ပဲၾကီးႏွပ္တဲ႔ေန႔ဆို မန္က်ည္းရြက္ႏုေလးေတြကို ပဲဟင္းနဲ႔ ဆီခ်က္နဲ႔ သုပ္စားၾကတယ္။ ေနာက္ သုပ္စားၾကတာေတြက ထေနာင္းရြက္သုပ္၊ ေညာင္ခ်ဥ္ရြက္သုပ္၊ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္၊ သခြတ္ပြင္႔သုပ္၊ သမုန္းဖူးသုပ္ ေနာက္ၿပီး မ်ိဳးစံုရွိေသးတယ္။ ကြ်န္မက နာမည္ေတြ မမွတ္မိေတာ႔လို႔။
ဘယ္မွာမွ မရႏိုင္တဲ႔ ကြ်န္မတို႔ဆီမွာပဲ ခ်က္စားတဲ႔ ကြ်န္မအၾကိဳက္ဆံုးဟင္းကေတာ႔ ႏြားႏို႔ခ်က္ပါ။ အိမ္ၿပန္တိုင္း အေသအခ်ာ ခ်က္စားရတဲ႔ဟင္းေပါ႔။ ႏြားႏို႔ကို ခဲၿပီးသား (ဒိန္ခဲ မဟုတ္ပါ၊ ပဲၿပားကို ေခ်ထားတာႏွင္႔ ခပ္ဆင္ဆင္တူသည္) ကို ခ်က္ထားတာ ေစ်းထဲမွာ အဆင္သင္႔ေရာင္းတယ္။ ၀ယ္ၿပီး အိမ္မွာ ၾကက္သြန္နီေလးန႔ဲ ၿပန္ေၾကာ္တာေလ။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ေၿမပဲဆံခ်က္၊ ေၿမပဲဆံကို အစိမ္းလိုက္ေထာင္းၿပီး ၿပန္ခ်က္တာပါ။ အရမ္းစားေကာင္းတယ္။
ေနာက္ထပ္စားခ်င္တာက ဒညင္းသီးၿပဳတ္ကို ၿပားေနေအာင္ထုၿပီး ဆီနဲ႔ဆားၿဖဴး သုပ္ထားတာ။ ဒညင္းသီးၿပဳတ္ကိုပဲ ထုၿပီး ႏြားႏို႔နဲ႔ခ်က္လည္း ေကာင္းတာပဲ။ ကြ်န္မတို႔ဆီမွာ မုန္႔ဟင္းခါးစားရင္ ပဲေၾကာ္၊ အီၾကာေကြး၊ ငါးဖယ္ဆုပ္ တို႔အၿပင္ ဒညင္းသီးပါ ထည္႔စားတယ္ရွင္႔။ မယံုရင္ စားၾကည္႔၊ အရမ္းေကာင္း။ ေနာက္တစ္ခု ပဲၿမစ္ၿပဳတ္ကို ထုၿပီး ေၿမပဲဆံနဲ႔သုပ္တာ။
အင္း ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ႔ ေရႊယုန္ေလး ေၾကးအိုး (YKKO က ေစ်းၾကီးတယ္..ဟီး)။ လွည္းတန္းက မုန္႔ဟင္းခါး ၊ ေနာက္ လွည္းတန္းမွာဘဲ ၾကာဇံဟင္းနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ဆိုင္ေလး ေကာင္းတယ္။ မိုးေကာင္း ဘုရားေရွ႔က ေစ်းတန္းထဲက မုန္႔မ်ိဳးစံု။ တင္တင္ေအး မုန္႔ဟင္းခါး။ ေၿမနီကုန္း ေရႊရည္က မုန္႔မ်ိဳးစံု။ ယုဇန ပလာဇာနားကဆိုင္ ဆိုင္နာမည္ ေမ႔သြားၿပီ။ အဲဒီက ေၿမအိုးၿမီးရွည္။ ပလာဇာေရွ႔က ပဲၿပား ငါးဖယ္သြပ္။ ဟင္း ရွလြတ္။
မႏၱေလးၿပန္ရင္ ငါးေရခြံေၾကာ္နဲ႔ ၾကာဇံသုပ္။ ရွမ္းစာ မ်ိဳးစံုေလွ်ာက္စားမယ္။ မင္းသီဟက နန္းၾကီးသုပ္နဲ႔ လက္ဖက္ရည္က်က်ေလး ေဟး ေဟး။ မန္းၿမိဳ႔ေတာ္ေပါက္စီ။ စကားမစပ္ ကြ်န္မက မႏၱေလးက လက္ဖက္ရည္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္ရွင္႔။ ဘုရားၾကီးထဲက အခ်ဥ္ေပါင္း။ အခ်ဥ္ေပါင္းလဲ မႏၱေလးက အခ်ဥ္ေပါင္းကို ၾကိဳက္တယ္။ ငရုတ္သီး၊ ငံၿပာရည္နဲ႔ သုပ္တာ။ ရန္ကုန္က မခ်စ္စု ဆို ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔ေတြ ၿဖဴးေပးတာ ၾကိဳက္ဘူး။ ဘုရားၾကီးထဲမွာ ေခါင္းရြက္သည္ေလးေတြဆီက အၿမဲ၀ယ္စားတာက မုန္႔ဦးေႏွာက္ ဆီဆမ္း။
အင္း…စားခ်င္တာ ေတာ္ေတာ္မ်ားသြားၿပီ။ ကြ်န္မလိုပဲ လူတိုင္း ငယ္ငယ္က အစားအစာေလးမ်ားကို လြမ္းေနၾကမွာပါ။ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတြကို ေၿပာၿပၾကဖို႔….
ေကာက္ေကြးေနတဲ႔ စႏၵကူး
ဘုရားဖူးထြက္ေနတဲ႔ ေမသစၥာေမာင္
အေမ႔အိမ္မွာ ၀က္သားအိုးတူးေအာင္ ခ်က္တဲ႔ မီးမီးခ်စ္
ႏွစ္လပဲ ခံေတာ႔မယ္႔ ၾကယ္ကေလး
ပံုၿပင္ေတြေၿပာၿပီး သူမ်ားကို ႏွက္တဲ႔ ေရတမာ
အိပ္ပုတ္ေနေသာ သားၾကီး
မေဟသီနဲ႔ ဘေလာ႔ဂ္ၾကား time schedule ဆြဲေနရေသာ ကိုယုယ
ခရမ္းေရာင္အိမ္ေလးမွာ ေပ်ာ္ေနတဲ႔ မအၿပံဳးပန္း
ဘ၀သစ္ပင္ စိုက္ေနတဲ႔ လင္းၾကယ္ၿဖဴ
အာ၀ါးေပးၿပီး မုန္႔ေတာင္းစားတဲ႔ တူမေလး မက္မက္
ကြ်န္ေတာ္ ကြ်န္ေတာ္ႏွင္႔ ေၿပာေၿပာေနတဲ႔ ညီမေလး ေဇာ္
ကြ်န္မသယ္ရင္း လၿပည္႔ရိပ္
Dusseldorf မွာ ေပ်ာ္ၿမဴးေနတဲ႔ အစ္မ ဂ်ာမုန္း
သမီးေလး ေက်ာပိုးအိတ္
ဦးဦး ေရႊလမ္းေငြလမ္း ၀င္းၾကည္ (ၿမန္မာၿပည္ အလယ္ပိုင္းက စားစရာေလးေတြ သြားေရက်ေအာင္ လုပ္ပါဦး)
ကူညီတတ္တဲ႔ ညီမ ေမေလး
မshinlay နဲ႔ သူ၏ကိုကို Thomas (ၿမန္မာစာေရာ ဂ်ာမန္စာတင္မက မshinlay versionေၿပာင္းထားတဲ႔ ၿမန္မာဟင္း ဂ်ာမန္ခ်က္ေလးေတြေရာ ေၿပာၿပေနာ္)

21 comments:

ေဇာ္ said...

အားးးး
ဗိုက္ဆာတယ္ ...။=(

လုပ္ေတာ့မယ္ ေဒၚေလးမဟာကေတာ့။
ဒီမွာျဖင့္ တက္ဂ္ေကြ်း၂ခုမျပီးေသးဘူး။ ေနာက္ျပီး ေမြးေန႕အတြက္လဲ ေရးရဦးမယ္။ က်ေနာ့္ေမြးေန႕က ၂၂ရက္ေန႕ဗ်။ အဟင့္ =(

ေဒၚေလးေရးတာ အရမ္းေကာင္းတယ္ေနာ္။ တစ္ခါတည္း ကြက္ကြက္ကြင္းကြင္းပဲ။ အရမ္းမုိက္တယ္။ က်ေနာ္လဲ အဲ့လုိ ေရးတတ္ခ်င္တယ္ဗ်ာ။
က်ေနာ္ကေတာ့ အခါးသိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ အဟီး။ အစပ္ဆုိ ေ၀လာေ၀းပဲေနာ။ အဟဲ။ =D

ေရးေပးမယ္ေနာ္ ေဒၚေလး။ ဒါေပမယ့္ ေမြးေန႕ ေက်ာ္မွ ေရးပါရေစ။ အဟဲ။ =)

ေမသစၥာေမာင္ said...

အားးးးးးးးးးးးးးးတက္ဂ္တယ္ဗ်ိဳ႕
ဘုရားဖူးသြားတာ ျပန္ေရာက္ေသးဘူးေနာ္
လမ္းမွာ ပဲရွိေသးတယ္...ဟိ :P

သရက္ကင္း ဆားရည္စိမ္ေလးႀကိဳက္
ပဲၾကီးႏွပ္ Goodddddတယ္ေလေနာ္
ငခ်ိပ္ေပါင္းနဲ႔ စားေတာ္ပဲၿပဳတ္ အရမ္းႀကိဳက္
ဒညင္းသီး ႀကိဳက္မွႀကိဳက္

အဟဲ....အေပၚမွာ တက္ဂ္ထားတာေလခ်ေရးထားလိုက္တယ္
ရလားဟင္ :D
စတာေနာ္
ေရးေပးမယ္ အမ
နည္းနည္းေတာ့ၾကာမယ္ေနာ္။

ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

yaewoori said...

ဟဲဟဲ ငါကြ

ေက်းဇူးေနာ္ အမ
တာတ္ ေတာ့တာတ္ ပါ

အေႂကြးေနာ္

subuueain said...

အရမ္းစားခ်င္လာတယ္။မုန့္ဟင္းခါးကို ဓညင္းသီးထည့္မစားဖူးဘူး။ တစ္ရြာတစ္ပုဒ္ဆန္းပဲေနာ္။

ေမေလး said...

မမေနာ္
လူလည္လုပ္တာသိတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ဓညင္းသီးထည္႔စားတာ ေမေလးတုိ႔လဲစားတယ္မမရ။ ေကာက္ညင္းေပါင္းလဲထည္႔စားတယ္။ မမေရးထားတာေတာ္တာေနာ္။
အကုန္စားခ်င္သြားတယ္။
တက္႔ဂ္ထားတာ ေရးေပးမယ္ေနာ္။
ခ်စ္လို႔တက္႔ဂ္တာဘဲ။
(ေနာက္မွ ခ်စ္တာေတာ႔ ေက်နပ္ဝူးးးးေတာ္)

Yu Ya said...

ေဟာ္ဗ်ာ... ဒီေန႔တစ္ေနကုန္ မေဟသီနဲ႔ ေလွ်ာက္လည္ေနတာ အခုၿပန္ေရာက္လို႔ Computer ေလးဖြင့္ၿပီး Blog ထဲလည္း၀င္လိုက္ေရာ...
မဟာဆန္ရဲ႕ ခင္မင္စြာတက္ဂ္ထားတာနဲ႔ ဆက္ၿပီး ေလွ်ာက္လည္ရပါေတာ့မယ္ခင္ဗ်ာ... အဟီး..
မဟာဆန္ေရ.. လာမယ္ ၾကာမယ္ေနာ္...။

ေက်းဇူးတင္စြာၿဖင့္
yu ya

မီးေတာင္ said...

အကုန္ၾကိဳက္တယ္ ......
အီးစားခ်င္တယ္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ း(

လၿပည္႔ရိပ္ said...

ေဟး ........ ဧည္႔သည္ေတြနဲ႔ တေနကုန္ဘေလာ့ဂ္မလာအားတာ....တက္ဂ္ထားတယ္ဆိုလို႔ဝင္ၾကည္႔ပါတယ္....အားလားလား.... ငယ္ဘဝကအစားအေသာက္ေတြပါလား.... လာမယ္..ၾကာမယ္...ေမွ်ာ္.... ဘယ္သူမွမစားတဲ႔ အစားအေသာက္အစမ္းေတြပါမယ္..... (ဟိုဟာေတာ့ဟုတ္ဘူးေႏွာ္ ) :) မင္းလြမ္းတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြကလည္း တေလာကလံုးကအစားအစာေတြကုန္လုနီးနီးပါလား..... ဟားးးးးးးးး .....

အၿပံဳးပန္း said...

စားခ်င္တဲ့ဟင္းတဲ့လား။
ေရးရမွာေပါ့။
ခရမ္းေရာင္လြင္ျပင္ထဲက ခရမ္းသီးေတာ့ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ :)

မဟာဆန္ said...

ေအးပါ ေဇာ္ရယ္ ေမြးေန႔ၿပီးမွ ေရးေတာ႔ ေမြးေန႔မွာ ေကြ်းတဲ႔ဟင္းေလးေတြပါ ပါတာေပါ႔။
ေမသစၥာေရ...ဘုရားဖူးတာ ၿမန္ၿမန္ၿပန္လာေနာ္
ၾကယ္ကေလး...တို႔ ကြန္မန္႔ေၾကာင္႔ အသက္ႏွစ္တစ္ရာ ပိုရွည္ပါေစေတာ္..သူ႔က် အေၾကြးတဲ႔ ဟြန္႔
စုဗူး..မုန္႔ဟင္းခါး ဓညင္းသီးက သိပ္ေကာင္းတာ။ စားၾကည္႔
ဒီေမေလးကေတာ႔ေလ...တရုတ္မ...စကားသိပ္တတ္တဲ႔ လူလည္ေလး
ကိုယုယေနာ္...အၿပင္ထြက္လည္လိုက္ ဘေလာ႔ဂ္လည္လိုက္နဲ႔...ပိုက္ပိုက္ေပါေနတယ္ေပါ႔ေလ
မီးေတာင္ေရ..စားခ်င္တာ အကုန္စားလို႔ရပါတယ္ကြယ္..ဟီး ဟီး
သယ္ရင္း လရိပ္...အဆန္းအၿပားဟင္းေတြက ဘာေတြတုန္းကြဲ႔..
မမၿပံဳးေရ...ခရမ္းသီးပဲခ်က္ခ်က္ ဘာပဲခ်က္ခ်က္ ခရမ္းေရာင္ ထမင္းစားခန္းေလးမွာပဲ ေကြ်းမွာလား

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ဖြဲ ့ဖြဲ ့ႏြဲ ့ႏြဲ ့ ေရးသြားလိုက္တာေနာ္။

စာဖတ္ေနရင္းနဲ ့ဘယ္ႏွစ္ၾကိမ္မွန္းမသိဘူး တံေတြးမ်ိဳခ်ရတာ။

ထေနာင္းရြက္သုတ္ စားခ်င္းတယ္။ သမီးမစားဘူးေသးလို ့။
း)

ေရးေပးမယ္ေနာ္။
စဥ္းစားလိုက္ဦးမယ္။ အိပ္ယာထဲမွာ ေကြးရင္းနဲ ့
း)

ခ်စ္တဲ့
သမီးေလး
ေက်ာပိုးအိတ္

ZT said...

ဗိုက္ဆာသြားေအာင္ ေရးတတ္ပါေပတယ္။

ႏြားႏို႕ခဲက မိတၳီလာမွာလည္း သိပ္ေပါတာ။ ဘေလာ့ခ္တစ္ခုမွာေတာ့ ႏြားႏို႕ခဲလုပ္နည္း ေတြ႕ဖူးတယ္။ ႏြားႏို႕ထဲ ဘာအရြက္ထည့္ရတယ္ ဆိုလားပဲ။ :D အေသအခ်ာေတာ့ မွတ္မထားမိဘူး။

မဟာဆန္ said...

ကို ZT ေရ..ကြ်န္မ သိတာေတာ႔ ႏြားႏို႔ထဲကို မရိုးေစး ထည္႔တာတဲ႔

သားၾကီး said...

ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုဝက္သားနဲ႔ခ်က္
အားးး ပါးးးး ပါးးးး ေကာင္းမွေကာင္းးးးးး
အဲ...
အိပ္ခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေသာသူႏိႈးရခက္၏တဲ့
အိပ္ခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနတာမဟုတ္ပါဘူးဗ်ာ
တကယ္အိပ္ေနတာပါ မယံုဘူးလား?
နားစိုက္ေထာင္ၾကည့္..
ခူးးးးး ခေလါ....ေခါးးးး ခူးးးးးးးး ZZzzZzzz :P
အီးးး....တူမ်ားကိုtagတယ္ ရက္စက္လိုက္ထွာ :P

Shinlay said...

ညီမေရ ေရးေပးမယ္ ေနာ္ ...
ေမွ်ာ္္္္္္္္္္္္္္္္္္္္။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။။

မင္းညိဳ said...

ငယ္ငယ္တုန္းက စားခဲ႔သည္...။..... -်ီး....။

လင္းၾကယ္ျဖဴ said...

အခုလို အမွတ္တရ႐ွိစၢာ သတိတရေလး လုပ္ေပးတာေက်းဇူးပါ။အင္မတန္မွ လည္ပတ္လို႕ေကာင္းတဲ့ အိမ္လွလွေလးရဲ႕ ပိုင္႐ွင္က အခုလိုေတာင္းဆိုတာကိုလည္းဂုဏ္ယူမိပါတယ္..
အရင္ကဒီေခါင္းစဥ္နဲ႔ ေရးျပီးသား႐ွိေနျပီးသားပါ..
ဒါေပမယ့္ၾကိဳးစားျပီး ထပ္ေရးပါ့မယ္..နဲနဲေတာ့ ေစာင့္ေပးေနာ္ ကိုကို မမ တို႔ေရ...ဒါမွ
ေမတၱာတုန္႔ျပန္ရာက်မွာေပါ့ေနာ္..ကိုယ့္ကိုသတိရတဲ့
အိမ္လွလွ စာေရးေကာင္းေကာင္း ပုဂၢိဳလ္မ်ားရဲ႕ အမွတ္တရ႐ွိမႈေလးကို ထပ္ျပီး ေက်းဇူးတင္ပါရေစ..ခင္ဗ်ာ..ေပ်ာ္ပါေစ...
လာမယ္..ၾကာမယ္ေနာ္..ဟဲ..ဟဲ...

ေရတမာ said...

အဲဂလို အေရးအသားကို ၾကိဳက္တာ ျမန္မာျပည္တုန္းက ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းစာအုပ္မ်ား ရွဲဒုိး လုပ္ခဲ့သလား။

မဟာဆန္ said...

ေရတမာေရ..လာေၿမွာက္မေနပါနဲ႔ကြယ္..တို႔ေတာ္တာ တို႔သိပါတယ္..ဟဲဟဲ
အေရးၾကီးတာက မာမာရဲ႔ ရင္ထဲက စားခ်င္တာေလးေတြကို ေၿပာၿပေပးဖို႔ပါ ေနာ္

မိုးေကာင္းသူ said...

ငယ္ငယ္တုန္းက စားခဲ႔တာေတြလာဖတ္သြားပါတယ္ရွင္။
ငါးဆားနယ္ခ်က္နဲ႔ ခ်ဥ္ဖတ္မ်ဳိးစုံစားခ်င္ပါတယ္ရွင္။ ၿပီးေတာ႔ ပဲလိပ္ျပာဟင္းရည္လဲ ေသာက္ခ်င္ပါတယ္။
ေျမပဲ "ပဲပင္ေပါက္" ကုိ ရုိးရုိးေၾကာ္တာေတာ႔ စားဖူးပါတယ္။ ေျမပဲဆံနဲ႔ေတာ႔ ေၾကာ္စားဖူးဘူး။

newlifeoscar said...

ငါးသေလာက္ေပါင္းေကာင္းေကာင္းေလးခ်က္ နည္းေလးလုပ္စမ္းပါအုံး၊ ဒကာ၊ဒကာမေတြ မခ်က္တတ္ႀကေတာ႔၊ ဦးဇင္းတို႔ကိုယ္တိုင္ခ်က္ လို႔ရေအာင္ျပည္႔ျပည္႔စံုစံုေလးေရးလိုက္ေနာ္။