Sunday, June 14, 2009

စားဖိုစားရိတ္ေလး လက္တို႔လိုက္မယ္


ေက်ာင္းပိတ္ရက္မို႔ ၿမန္မာဟင္းေလး ေကာင္းေကာင္းခ်က္စားမယ္ စိတ္ကူးၿပီး အာရွဆိုင္မွာ ေစ်းသြား၀ယ္ပါတယ္။ အနီးဆံုး အာရွဆိုင္္ေတြက Moor Straße နဲ႔ Wilstofer Straße လမ္းေထာင္႔မွာ ရွိပါတယ္။ ဗီယက္နမ္ဆိုင္နဲ႔ ပါကစၥတန္ ဆိုင္ ႏွစ္ဆိုင္ပါ။ Phoenix Center ရဲ႔ ဘယ္ဘက္မွာေပါ႔။
မီးဖိုသံုး စရိတ္ေလး သိေအာင္ သတင္းေပးမယ္ေလ။ အိမ္ရွင္မမ်ား အိမ္ရွင္ထီးမ်ား၊ အိမ္ဦးနတ္မရွိေသးေသာ မမမ်ား၊ ရွင္မ မရွိေသးေသာ ကိုကိုမ်ား သိရွိရန္ အလို႔ငွာ ဗဟုသုတ ၿဖန္႔ေ၀လိုက္ပါတယ္။



ငါးဗိုက္သား (၁ ကီလို) ၅ ယူရို
ဗမာနံနံပင္ (၁၀၀ ဂရမ္) ၁.၃၅ ယူရို
ပဲငပိဗူး (၄၅၀ ဂရမ္) ၁.၈၀
မွ်စ္(၄၀၀ ဂရမ္) ၁.၂၉
ၾကက္ဟင္းခါးသီး(၁ ကီလို) ၂.၄၀
ရံုးပတီသီး(၁ ကီလို) ၂.၄၀
သရက္ကင္း(၁ ကီလို) ၂.၄၀
ငရုတ္သီးစိမ္း(ဗမာငရုတ္သီး)(၁ ကီလို)၂.၄၀
ဒံေပါက္မဆလာ(၄၀ ဂရမ္) ၁
ပါပလာအေၿခာက္(၁၀၀ ဂရမ္) ၁.၄၀
တူရကီဆိုင္က အၿခား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ (အာရွမွ အစားအေသာက္မ်ား မပါ) ေစ်းခ်ိဳပါတယ္။
အဲဒီဆိုင္မွာ ၀ယ္ခဲ႔တာေတြက
ငွက္ေပ်ာသီး(၁ ကီလို) ၁ ယူရို
စပ်စ္သီး (၅၀၀ ဂရမ္) .၅၀ ယူရို
ခရမ္းသီး (၁ ကီလို) ၃ ယူရို
ပဲပင္ေပါက္ခ်ဥ္ (၁၅၀ ဂရမ္) ၂.၅၀
ခရမ္းခ်ဥ္သီး(၁ ကီလို) ၂.၃၀
ေစ်း၀ယ္ၿပီးခ်ိန္မွာ အိတ္ထဲက ေငြသံုးဆယ္ ခုန္ထြက္သြားပါတယ္။ အဲဒါ တစ္ပတ္စာ စားေလာက္ပါတယ္။ ၿမန္မာဟင္းကို မစားဘဲ ေနႏိုင္တယ္ ဆိုရင္ ဒီေလာက္ မကုန္ပါဘူး။ ဒီမွာရတဲ႔ အသီးအရြက္ေတြ စားတတ္တယ္ဆိုရင္ တစ္ပတ္စာ ၂၀ယူရိုေလာက္ပဲ ကုန္ပါမယ္ရွင္။ ဂ်ာမန္ဆိုင္ေတြမွာ ရႏိုင္တဲ႔ အသားငါး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားမယ္ဆိုရင္ သိပ္မကုန္ပါဘူး။ ဥပမာ အာလူး၊ သခြားသီး၊ ဆလပ္မ်ိဳးစံု၊ မွိဳ၊ ခဥ၊ မုန္လာဥ….သားငါးေတြကေတာ႔ တူတူပါပဲ။ ဒါေတြအားလံုး ဂ်ာမန္ဆိုင္ေတြမွာ ရႏိုင္ပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ေပါက္ေပါက္ရွာရွာ ၿမန္မာထမင္း၀ိုင္းလို တို႔စရာေလးနဲ႔မွ စားခ်င္တာဆိုေတာ႔ အာရွဆိုင္ ေၿပးရတာေပါ႔။ ငါးကေတာ႔ မတူဘူးရွင္႔။ ဒီက ငါးေတြကို စားမရဘူး။ မခ်ိဳသလိုပဲ။ အာရွဆိုင္က ငါးမွ ခ်ိဳတယ္။
ငါးအစိုခ်က္ပါတယ္။ ၿမန္မာဟင္းခ်က္နည္း ေဖာ္ၿမဴလာအတိုင္းပါပဲ။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴ ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးထည္႔ၿပီး အခြံလိပ္သြားေအာင္ လံုးလိုက္တာပါပဲ။ ငါးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမွုန္႔နယ္ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိပ္သြားၿပီး ဆီၿပန္လာမွ ငါးကို ထည္႔ပါတယ္။ ေတာ္ေတာ္ၾကာေအာင္ ထည္႔ထားၿပီး ခ်ိဳးကပ္လာရင္ ေရေလးနည္းနည္း ထည္႔ေပးလိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊နံနံပင္ခတ္ၿပီး ခဏေနရင္ ငါးဟင္းက်က္ေရာေပါ႔။
ၿပီးေတာ႔ ပဲငပိကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီနဲ႔ ငရုတ္သီးႏိုင္ႏိုင္ထည္႔ၿပီး ေၿခာက္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။ အမွန္က ငပိရည္ေဖ်ာ္စားခ်င္တာ။ ဒီမွာခ်က္ရင္ အားလံုးထြက္ေၿပးကုန္မွာ စိုးလို႔။
မုန္ညင္းၿဖဴရြက္ ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ….ၿမန္မာမွာတုန္းက တစ္ခါမွ မစားတဲ႔ဟင္းပါ။ ဒီမွာေတာ႔ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ႔ ကုလားပဲက တစ္ခါခ်က္ရင္ တမနက္ကုန္တာေၾကာင္႔ ပဲနီေလးကို ခ်စ္ၿပေနရတယ္။ သူက ခ်က္ရတာ အရမ္းၿမန္တယ္ရွင္႔။ ကြ်န္မကေတာ႔ ၾကက္သြန္ေတြ၊ ဂ်င္းေတြႏိုင္ႏိုင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႔ တင္ထားလိုက္တာပဲ။ တစ္ခါပြက္ရင္ က်က္ၿပီပဲ။
စားခါနီးရင္ ေရေႏြးတစ္ပြက္ဆူမွာ ရံုးပတီသီးေလး ၂မိနစ္ေလာက္ထည္႔လိုက္တယ္။ မွ်စ္နဲ႔ သရက္ကင္းေလးလဲ စိတ္ထားလိုက္တာေပါ႔။ ထမင္းပြဲၿပင္လို႔ ရၿပီေပါ႔ရွင္။
ဗိုက္ကလဲ တအားဆာေနလို႔ မမဂ်ာမုန္းဒန္လိုေတာ႔ ထမင္းပြဲ လွလွေလး မၿပင္ႏိုင္ေတာ႔ဘူးရွင္႔။ ဟင္းေတြကေတာ႔ အစံုပါပဲ။ စားသြားၾကပါဦးေနာ္။



5 comments:

ျမဴးသွ်ရီ said...

စားမယ္စားမယ္ မမခ်က္တာဗိုက္()
ေအာင္စားမယ္းးးးေစ်းၾကီးလိုက္တာေနာ္
ဟင္းတခြက္၇ဖို႔ေလ ေနာ္းးးးးးးးးးးမမ

မမကို
ခ်စ္ခင္တဲ့
ျမဴးေလး

Mr.Pu said...

Es sieht leckter aus!!!

Mr.Pu said...

Es sieht leckter aus!!!

Mr.Pu said...

Falsch! Ich habe lecker gemeint, nicht leckter!!

မဟာဆန္ said...

Hallo Mr.Pu
Gut. Den viele essen. :)
Ich will kochen mehr für dich.