Saturday, April 10, 2010

ၿပည္ၾကီးငါး ဆီၿပန္ နဲ႔ ပဲဆူးပုပ္ ေၾကာ္


ငယ္ငယ္က စားဖူးခဲ႔တာ ေတြ ခ်က္စားၿဖစ္တယ္။ အရသာေတြကို မွန္းဆရင္း ခ်က္လိုက္မိတာ အဆင္ေၿပသြားတာနဲ႔ ဘေလာ႔ ေမာင္ႏွမေတြကို မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္။ စားၿဖစ္လုိက္တဲ႔ ေန႔လည္စာကေတာ့ ၿပည္ၾကီးငါး ဆီၿပန္ခ်က္ နဲ႔ ပဲဆူးပုပ္ေၾကာ္ ၿဖစ္ပါတယ္။ ငံၿပာရည္ခ်က္နဲ႔ တို႔စရာအၿဖစ္ သရက္သီးကင္း ေရစိမ္၊ ရုံးပတီးသီး ေရေႏြးေဖ်ာ ေတြ လည္း ပါသမို႔ တသက္မေမ႔စရာ ေန႔လည္ စာပဲ ၿဖစ္ခဲ႔ပါေတာ့တယ္။ (ဓါတ္ပံုမွာပါတဲ႔ Sekt ပုလင္းကေတာ့ စိုက္ထားတဲ႔ အပင္ေတြ ေရေလာင္းတာပါ ငွဲငွဲ)။




ပထမဦးဆံုး ၿပည္ၾကီးငါးကို ေရစင္စင္ေဆး၊ အကြင္းလုိက္ ၾကီးၾကီးတံုး လို႔ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ နယ္ထားရပါမယ္။ (သတိထားစရာအခ်က္ကေတာ့ ၿပည္ၾကီးငါးေတြကို မာေတာင္႔ေစဖို႔ အထဲမွာ ပလတ္စတစ္ ေခ်ာင္း တစ္ေခ်ာင္းထည္႔ထားတာကို ေရာမလွီးမိဖို႔ပါပဲ)။ ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴကို ပါးပါးလွီး၊ ဆီပူပူမွာ ထည္႔ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နံ႔မ်ားသင္းလို႔ ႏြမ္းသြားတဲ႔အခါ ၿငဳပ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ အႏုမွဳန္႔ ကို ၂ ဇြန္းစာ ခပ္ထည္႔ၿပီး အနံ႔ထြက္လာသည္ထိ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ ခပ္ေသးေသးစိပ္ထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လိပ္သြားေအာင္ မီးေအးေအးမွာ ထပ္ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ လိပ္သြားၿပီဆိုရင္ ေစာေစာက အသင္႔ၿပင္ထားတဲ႔ ၿပည္ၾကီးငါးကို ထည္႔ၿပီး မီးအသင္႔အတင္႔မွာ ဆီၿပန္ၿပီး က်က္သည္အထိ ေၾကာ္ခ်က္ ေလး ခ်က္လုိက္ပါေတာ့တယ္။

ပဲဆူးပုပ္ဟင္းအတြက္ကေတာ့ ပဲကတၱီပါ တစ္ၿဖစ္လဲ အသင္႔ စားသံုးယံု စည္သြတ္ Kidney Bean ပဲဗူး ဗူးၾကီး တစ္ဗူး နဲ႔ အာရွဆိုင္ေတြက ရတတ္တဲ႔ ဆူးပုပ္ၾကီးကို အဓိက အသံုးၿပဳပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ စားေကာင္းတာက အညာမွာ ေတြ႔ေလ႔ရွိတဲ႔ ဆူးပုပ္ေလး မဟုတ္ပါဘူး၊ ဆူးပုပ္ၾကီးပါ။ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ မွ်စ္ ကိုလည္း ထည္႔ေၾကာ္ရင္ ေကာင္းပါတယ္။ ပထမဦးဆံုး ဆီပူပူမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အနံ႔ထြက္ ႏြမ္းသည္ထိ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ ပဲဗူးကို ေဖာက္ထည္႔ၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ခပ္ပါတယ္။ ေနာက္ ဆူးပုပ္ရြက္ ႏုႏုေလးေတြကို ကုိင္းမသင္ပဲ ေရေဆးၿပီး ပဲထဲမွာ ဒီအတိုင္းႏွစ္လုိက္ပါတယ္။ ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ မွ်စ္ အနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငန္ မွ်သြားေအာင္ အနည္းငယ္ ေရာေမႊေပးလုိက္ပါတယ္။ ေရမခမ္း တခမ္းမွာ မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ စားလုိက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဆူးပုပ္နဲ႔ မွ်စ္နံ႔သင္းေနတဲ႔ ပဲတၱီပါ ေၾကာ္ခ်က္ကို ရပါေတာ့တယ္။

တုိ႔စရာအၿဖစ္ အာရွဆိုင္ကေန ဆြဲလာတဲ႔ သရက္သီးကင္းကို အစိတ္ေလးေတြ စိတ္လုိ႔၊ ရုံးပတီသီးႏုႏုကို ေရေႏြးေဖ်ာ နဲ႔ ၿမန္မာတို႔ အၾကိဳက္ ငံၿပာရည္ ေၾကာ္ခ်က္ နဲ႔ တို႔ၿမွုဳပ္ကာစားၿဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ ငံၿပာရည္ခ်က္တာ အရွင္းဆံုးပါ။ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ကို ငံၿပာရည္ေလာင္းထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ ၅ မိနစ္ခန္႔ တင္ထားမယ္ဆို ရပါၿပီ။

အငန္ေတြ ပါသမို႔ ေရငတ္ေၿဖဖို႔ Green Tea ၂ ထုတ္ ကို လၻက္ေၿခာက္အစား သံုးၿပီး ေရေႏြးၾကမ္းပါ စီစဥ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ၾကြားစရာရွိပါေသးတယ္ ၄၅ ဆင္႔ နဲ႔ ၀ယ္လာတဲ႔ ေၿမကလံုးဆြဲ ႏွင္းဆီကိုင္းကေလးကေန ရက္ပိုင္းအတြင္း အပင္ၾကီးၿဖစ္လာတာမို႔ မၾကာခင္ပြင္႔ေတာ့မည္ ဆိုတဲ႔အေၾကာင္း မဟာဆန္ အရမ္းေပ်ာ္ေနပါေၾကာင္း ပြင္႔တဲ႔ အခါမွာလည္း ေနာက္တပို႔စ္ တင္မည္ၿဖစ္ေၾကာင္း ၾကိဳတင္ အသိေပးအပ္ပါတယ္။


Type your summary here.

Type the rest of your post here.

2 comments:

Anonymous said...

စားျပီးဇက္ေၾကာတက္လာတာေနာ္ ............

၄၅ ဆင္႔ နဲ႔ ၀ယ္လာတဲ႔ ေၿမကလံုးဆြဲ ႏွင္းဆီကိုင္းကေလး.....ေစ်းေတာ္လိုက္တာေနာ္
အနဲဆံုး အပင္အစစ္ကေလ ၁.၄၅€ ရွိတာ အတုဆိုလည္းေစ်းၾကီးတာဘဲ............

ေစာင့္ၾကည့္ေနမယ္ေနာ္ ႏွင္းဆီပန္းကဘာအေရာင္ေလးဆိုတာကို.....
အမည္းေရာင္ဆိုမၾကိဳက္ဘူး..

ေရတမာ said...

စားေသာက္ျပီး အိပ္ေကာင္းမွာ ျမင္ေယာင္ေသးတယ္။ အေၾကာတက္စာေတြ။။ း)))))) က်ေနာ္ေျပာတဲ့ ဟင္းတြဲေတြ ခ်က္မစားဘူးလား းP အကိုနဲ႔အမကို ေရေလာင္းမယ္ (((((((((((((((ဗြမ္း)))))))))))))))) မဂၤလာရွိေသာ ႏွစ္သစ္မွာ အဆင္ေျပ ေပ်ာ္ရြင္ ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ