Sunday, October 19, 2008

ေမေမသင္ေပးခဲ႔ေသာ(၁)

မဟာဆန္က အိမ္မွာ အငယ္ဆံုး၊ အၾကီးေတြနဲ႔လည္း အသက္သိပ္ကြာတာပဲ။ ငယ္ငယ္ကဆို ေမေမ႔နားမွာ အခ်ိန္ၿပည္႔တြယ္ကပ္ေနတာ။ ေမေမ႔မွာ အိမ္အလုပ္လုပ္ရင္းကေလးထိန္းရတာေပါ႔။ ေမေမ ထမင္းဟင္းခ်က္ေနခ်ိန္ဆို တစ္ေယာက္တည္း သြားကစားမေနဘူး။ ေမေမ႔နားမွာ ကပ္ေနတာပဲ။ ဘာတစ္ခုမွေတာ႔ မကူတတ္ပါဘူး။ ေဘးနားကပ္ၿပီး စကားမ်ားေနတာေပါ႔။ ေမေမက လုပ္ရင္းကိုင္ရင္းနဲ႔ မွတ္သားစရာေလးေတြ နားထဲေရာက္ေအာင္ သင္ေပးတတ္ပါေသးတယ္။ မီးဖိုေခ်ာင္က ေဆးစြမ္းေကာင္းမ်ားေပါ႔………..

သၾကားနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴ

ၿမန္မာလူမ်ိဳးဆိုေတာ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အစိမ္းလိုက္စားရမွ ခံတြင္းလိုက္တတ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဆား ၊ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔ေလးနဲ႔ေထာင္း ဆီေလးရႊဲရႊဲဆမ္းလိုက္….ငရုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ႔ဆို ထမင္းကိုၿမိန္လို႔။ လက္ဖက္သုတ္စားၿပန္ေတာ႔လည္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးကိုက္ကိုက္စားရမွ အရသာတကယ္ရွိတာကိုး။ ဒီေလာက္ၾကိဳက္ေပမဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆိုတဲ႔ ေက်းဇူးရွင္က စားတဲ႔အခ်ိန္ေလးတင္မက… တစ္ေနကုန္တစ္ေနခမ္း အန႔ံနဲ႔ ေက်းဇူးလိုက္ၿပဳေနေတာ႔ ၾကိဳက္ေပမဲ႔လည္း မစားရဲ ၿဖစ္ရသကိုး။ ကိုယ္က တစ္ေယာက္ေယာက္နဲ႔ စကားေၿပာလိုက္ရင္ ပါးစပ္ဟတာနဲ႔ ၾကက္သြန္န႔ံထြက္ေနေတာ႔ မစားရဲဘူးေပါ႔။…. မဟာဆန္ငယ္ငယ္က အဲလိုပဲ။ စားလည္းစားခ်င္ မစားလည္းမစားရဲၿဖစ္ေနလို႔ ေမေမက ေဆးစြမ္းေကာင္းေပးလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ၾကိဳက္သေလာက္စား…..ၿပီးရင္ သၾကားတစ္ဇြန္းသာ ၀ါးစားလိုက္ပါတဲ႔ရွင္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို “ၿမင္သာၿမင္ မၾကင္ရ“ ၿဖစ္ေနသူေတြ အိုေကၿပီေပါ႔ေနာ။

ငရုတ္သီးနဲ႔ ဆန္အိုး

တစ္ခါကေတာ႔ ငရုတ္သီးေတြကိုင္မိလို႔ လက္၀ါးတစ္ၿပင္လံုး လက္ေခ်ာင္းၾကားေတြပါမက်န္ ပူေနတာပဲ။ ေရေအးနဲ႔ ဘယ္ေလာက္ေဆးေဆး မသက္သာဘူး။ ေရနဲ႔ ထိေနတုန္း ခဏပဲ ေအးတယ္။ လက္ကို ေရထဲက ထုတ္လိုက္တာနဲ႔ ပူၿပန္ေရာ။ ေနာက္ေတာ႔ ေမေမက ဆန္အိုးနားေခၚသြားတယ္။ ၿပီး…ဆန္အိုးထဲကို လက္ႏွိုက္၊ လက္ကို ဆန္ေတြနဲ႔ ပြတ္ခိုင္းပါတယ္။ အဟုတ္ပဲ…. ၅မိနစ္ေလာက္ ဆန္ထဲထည္႔ထားလိုက္တာနဲ႔ အပူေတြ အကုန္ေပ်ာက္သြားပါေရာ။

No comments: