ေၾကးအိုးခ်က္ဖို႔ အာရွဆိုင္ကို ေစ်း၀ယ္ထြက္ရတယ္။ မဟာဆန္က ဆန္ၿပားနဲ႔ၾကိဳက္တာဆိုေတာ႔ ဆန္ၿပားပဲ ၀ယ္လိုက္တယ္။ ငါးလံုးထုပ္ေလးရယ္၊ မုန္ညွင္း ၁ကီလို၊ မွိဳေၿခာက္၊ ပဲၿပားနဲ႔ ၿမန္မာနံနံပင္ ၀ယ္ရတယ္။ ၿမန္မာနံနံပင္က ၿမန္မာၿပည္မွာေစ်း၀ယ္ရင္ အလကားေပးတာေနာ္။ ဒီမွာေတာ႔ေရႊပဲ။ တစ္စည္းကို ၂ယူရိုေလာက္ေပး၀ယ္ရတယ္။ ၾကက္သားနဲ႔ သံပုရာသီး၊ သခြားသီးက ဂ်ာမန္ဆိုင္ (တို႔အေခၚ ဂငယ္ဆိုင္ေပါ႔) ေတြမွာ ပိုေစ်းခ်ဳိတယ္။ အဲဒါေတြေတာ႔ ဂငယ္ဆိုင္မွာ ၀င္၀ယ္ေပါ႔။
ဆန္ၿပားနဲ႔ မွိဳေၿခာက္ေလးေတြကို ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကိုႏူးေနေအာင္ၿပဳတ္၊ ႏူးရင္ အသားေလးေတြမွ်င္ထုတ္၊ အသားေရာ အရိုးပါေရာၿပီး ၾကက္သြန္၊ဂ်င္း၊ငံၿပာရည္နဲ႔ ဟင္းခတ္အစံုထည္႔ၿပီး ဆီသတ္လိုက္တယ္။ ဆီသတ္ၿပီးမွ ေရနည္းနည္းနဲ႔ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ၿပဳတ္ေပါ႔။ ဟင္းရည္ပြက္လာရင္ မွိဳေၿခာက္၊ ပဲၿပား၊ မုန္ညင္း၊ ငါးလံုးေလးေတြထည္႔လိုက္ေရာ။ ေနာက္တစ္ခါ ေရထပ္ဆူရင္ စားလို႔ရၿပီေပါ႔။ စားခါနီးက်မွ ဆန္ၿပားကို ထည္႔ပါတယ္။ သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ၾကက္သားမွုန႔္၊ ဆား၊နဲ႔ သံပုရာရည္ေရာနယ္ၿပီး အခ်ဥ္သုပ္ထားတယ္။ အအီေၿပေလ။ နံနံပင္ၾကိဳက္တဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း နံနံပင္ေလးေတြ လွီးထားတယ္။ ကဲ အရသာရွိတဲ႔ ေၾကးအိုးၿဖစ္သြားပါၿပီရွင္ (သိလႅာစိုးဆီက စကားကို ေခတၱငွားသံုးသည္)
စားၾကေနာ္..အားမနာတမ္း အ၀စား။
5 comments:
အင္း ဘေလာက္လာလည္တဲ႔သူကို အျပင္မွာ တကယ္ ခ်က္ေကၽြးတယ္ဆိုလဲ ေကာင္းသားဗ်ာ.. ခုေတာ႔ ျမင္သာျမင္ မၾကင္ရ..
ဟုတ္သားပဲ…မဟာဆန္ေတာ႔ ငရဲၾကီးေတာ႔မွာပဲေနာ္…ဘေလာ႔ဂ္ကိုလာလည္တာမို႔ပါ..အၿပင္မွာလာလည္ရင္လည္း တကယ္ေကြ်းပါတယ္..ခ်ိတ္ခ်ိဳးနဲ႔ေနာ္
မဟာဆန္ေရ
ေၾကးအိုးအဝစားသြားတယ္ေနာ္။
တို႔လဲေၾကးအိုးကိုဆန္ၿပားနဲ႔ပဲၾကိဳက္တယ္၊
ၾကာဇံနဲ႔ၾကိဳက္ဖူး။
မဟာဆန္ရဲ႕post ဖတ္ၿပီးမွ Asia Martကိုသြားခ်င္စိတ္ေပါက္လာလို႔သြားလိုက္ေသးတယ္။
စားခ်င္စရာၿဖစ္ေအာင္ေရးတတ္တဲ့...မဟာဆန္ပါပဲ။
ေက်ာ႔
ေစ်းသြားၿပီး အိမ္ဦးနတ္ၾကီးကို ၿမန္မာစာေတြ ခ်က္ေကြ်းလိုက္ေပါ႔… ၿမန္မာ နတ္သမီးေလး လက္ရာလို႔ေလ..
ဒီေၾကးအုိးက အဆန္းပဲ။ ေတြ႔ေနၾကပုံစံနဲ႔မတူဘူးေနာ္။
စားၾကည္႔ခ်င္တယ္။
Post a Comment